BIO Huset Galten

Du er her

Den selvejende institution BIO Huset er en foreningsdrevet biograf.  BIO Huset har en driftsaftale med Skanderborg Kommune og modtager årligt et driftstilskud. Det er Skanderborg Kommune som ejer bygningen, og som er ansvarlig for den udvendige vedligeholdelse.

På den årlige generalforsamling, som finder sted i marts måned, vælges en bestyrelse som sammen med en ansat daglig koordinator er ansvarlig for den daglige drift og ikke mindst økonomien.

Der er ca. 80 frivillige knyttet til biografen. De frivilliges opgaver er hovedsagelig salg af billetter og kioskvarer, visning af film og der er en gruppe frivillige, som i dagligdagen klarer mange andre små og store opgaver.

Biografen er bygget i 50érne. I sommeren 1994 blev den efter mange år som privatejet biograf omdannet til en foreningsbiograf - den biograf vi kender i dag. 1995 var året hvor der blev bygget om, investeret i nyt inventar og ny teknik. Lokale og Anlægsfonden støttede med 1,5 mill. kroner ligesom den gamle Galten Kommune også gav økonomisk støtte.

Igen i sommeren 2013 gennemgik BIO Huset en større ombygning og modernisering. Her blev bl.a. monteret nyt tag og ventilationsanlæg. Salen blev isoleret og renoveret, fik monteret nye sæder, ny belysning og ny væg- og loftsbeklædning. Derudover er vores tekniske udstyr løbende blevet opgraderet, således at vi er på forkant med den tekniske udvikling og kan sikre vores publikum en tidssvarende filmoplevelse.

BIO Huset danner ramme om mange forskellige kulturelle aktiviteter. Først og fremmest filmfremvisning, men også koncerter, foredrag, børneteater og udstillinger afholdes i huset. Desuden råder vi over mødelokaler, som forskellige foreninger kan leje.


Biografens adresse

Torvet 6
8464 Galten

Kontaktoplysninger

23 323 714

Funktionalitet

3D
Dolby
HFR
Kiosk
Online salg
Teleslynge


Formand

Tove Severinsen

Telefon: 61273285
Email: toveseverinsen@mail.dk

Booker

Mogens Kjærskov

Telefon: 23323714
Email: info@biohuset.dk

Kasserer

Etta Gravgaard

Telefon: 28578299
Email: edit.grav@webspeed.dk