Årets handicappris gik til Støtteforeningen for Toftlund Biograf

Du er her

På billedet ses: Borgmester Henrik Frandsen sammen med Leif Østergaard fra støtteforeningen for Toftlund Biograf. Foto: André Thorup

 

Det er ikke hver dag, der er levende musik i byrådssalen på Tønder Rådhus, men det var der onsdag eftermiddag, da årets handicappris skulle uddeles.

Det var Vongshøj Band, der sørgede for underholdningen før og efter prisuddelingen, som blev foretaget af borgmester Henrik Frandsen efter at formanden for Handicaprådet, Jan Kannegaard, havde budt velkommen.

Seks personer/foreninger var indstillet til prisen, men det var støtteforeningen for Toftlund Biograf, der løb med blomsterbuketten og checken på 5000 kroner.

Støtteforeningen består af cirka 60 medlemmer, som driver biografen i Toftlund på frivillig basis. At foreningen får prisen skyldes, at den har investeret i moderne udstyr, som kan læse underteksterne på biografens film.

- Støtteforeningen vil ikke kun drive biograf for de fleste men for alle. En film er sjældent meget værd, hvis man ikke kan læse underteksterne. Men et læsehandicap er ikke længere en stopklods for at gå i biografen, sagde Henrik Frandsen, som forklarede, at udstyret er en app på en mobiltelefon, som kan læse teksterne højt for tilskueren, der skal have høretelefoner på.

Han glædede sig over, at så mange i kommunen gør en indsats for, at handicappede får bedre vilkår.

Det var Leif Østergaard fra støtteforeningen, der modtog prisen, og han takkede mange gange på hele foreningens vegne.