KGL Bio - efteråret 2016

Du er her

Kære Biografer,

Nu kan vi lægge os fast på følgende to forestillinger i efteråret:

Den 1. november kl 20.00 (transmissionsstart kl 19.45), Operaen La Boheme

Den 13. december kl 20.00 (transmissionsstart kl 19.45), Musikforestillingen Højskolesangbogen.

 

Vi kan ikke før september være sikre, på en tredie forestilling. Men vi arbejder med en option på:

 

Den 15. november kl 20.00 (transmissionsstart kl 19.45), Balletten Giselle.

 

Når vi har markedsføringsmateriale m.m. så lægger vi det på KGL Bio hjemmesiden. Jeg sender mail ud, når vi lægger noget på.

 

Lidt om forestillingerne herunder.

 

La Boheme:

Åh, Puccini. Bliv hjertevarm med en af den italienske operamesters største klassikere

La bohème er den ultimative opera – tragisk, smuk og uforglemmelig. For mange operagængere er Puccinis kærlighedsdrama, hvad Nøddeknækkeren er for balletkendere. Kærester, bedsteforældre, større børn eller gode kollegaer – alle får varmen i hjertet, når La bohème folder sin musikalske fortælling ud.

Dramaet begynder ved juletid, hvor den fattige kunstner Rodolfo forelsker sig i den tuberkuloseramte syerske Mimi. Mens gadebilledet udenfor de unge elskendes kolde loftskammer stråler af overdådig julestemning, kæmper de en ulige kamp mod den ubarmhjertige skæbne.

Der er glødende kærlighed og ubrydeligt venskab på spil i La bohème, og det er svært ikke at lade sig rive med, når Mimi og Rodolfo erklærer hinanden deres store kærlighed.

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20162017/opera/la-boheme/

Højskolesangbogen:

Højskolesangene er nøglen til den danske folkesjæl. Kan vi stadig kende det Danmark, højskolesangene prøver at få os til at samles om?

Fra vi blusser af sommerforelskelse, til vi står på bar bund i tilværelsen. Fra byens blanke morgenbusser til landevejens grønne hegn, fra lykkens sommerland til sjælens mørke vinterskjul har højskolesangene ledsaget generationer af danskeres liv. I årets musikforestilling stiller instruktør Minna Johannesson spørgsmålstegn ved, hvad det er, der binder en nation sammen. Hvad holder den i live? Hvis vi skulle starte forfra, hvad er danskhed så? Hvad er højskolesangene? Hvad er du og jeg?

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20162017/skuespil/hojskolesangbogen/

Giselle:

Giselle er en betagende, berusende og besættende skæbnefortælling om forsmået kærlighed og om at elske ud over livet

Giselle er hovedværket indenfor romantisk ballet. Skabt i 1841, hvor man sværmede for de uforløste og dæmoniske drifter, er balletten den perfekte forening af fortælling, musik og koreografi. Ulykkelig kærlighed går aldrig af mode, og librettoen af den franske forfatter Théophile Gautier lader den dag i dag publikum flygte ind i en verden af mystik, skønhed, fare og død. Handlingen er da også højspændt til bristepunktet:

Da den unge Giselle finder ud af, at hendes elskede Albrecht er lovet væk, brister hendes hjerte. Skønt den porøse pige har flere bejlere på hånden, mister hun forstanden og ånder ud i sin elskedes arme. Men dramaet er kun lige begyndt …

Giselle er en af de mest romantiske og højdramatiske balletter nogensinde. Den sitrer af livsdrømme, erotik, kærlighedstab, dødsdrift og vanvid. I denne helt nye version skabt af Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe fortælles historien fra Giselles synspunkt i et abstrakt og moderne sprog.

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20162017/ballet/giselle/